Alfa Romeo

Alfa Romeon legenda alkoi vuonna 1910, kun Cavalier Ugo Stella osti Societa Italiana Automobili Darraq -yhtiön osakkeet. Autoja valmistettiin Napolissa, mutta tehdas siirrettiin myöhemmin Portellaan, joka on lähellä Milanon kaupunkia. Vuoteen 1915 mennessä tehdas vaihtoi nimensä ALFAksi. ALFA on lyhenne sanoista Anonima Lombarda Fabbrica Automobili, mikä tarkoittaa lombardialaista autotehdasta. Romeo tulee yrittäjä Nicola Romeon sukunimestä, joka otti yrityksen haltuunsa.

Alfa Romeon brändillä on paitsi legendaarisia suunnittelijoita, myös historiallinen kilpa-autojoukkue. Huomionarvoisia kuljettajia ovat muun muassa Enzo Ferrari, Ugo Sivocci, Antonio Ascari ja Juan Manuel Fangio. Ferrari (joka myöhemmin perusti Auto Avio Costruzioni -yhtiön) toi mukanaan uuden pääsuunnittelijan, Vittorio Janon. Tämä pääsuunnittelija muutti tavallisten autojen voimanlähteen. Jano kehitti pieniä 4-, 6- ja 8-sylinterisiä moottoreita, jotka olivat inspiroituneita P2 Grand Prix -moottorista. Tästä innovaatiosta tuli Alfa Romeon tavaramerkki. Moottorit olivat kevytmetalliseosta, niissä oli puolipyöreä kammiointi, keskellä sijaitsevat tulpat, kaksi venttiiliriviä ja kaksi nokka-akselia.

Alusta asti Alfa Romeo on ollut synonyymi varmalle suorituskyvylle niin radalla kuin sen ulkopuolella. Innovatiivisella 8-sylinterisellä moottorilla ja pitkällä akselivälillä varustettu 8C 2300 oli valmis tuomaan Italian ensimmäisen voiton Le Mansissa vuonna 1931. Menestys jatkui seuraavien kahden vuosikymmenen ajan huipentuen Alfa Romeon ensimmäiseen Formula 1® -maailmanmestaruuteen Silverstonessa Englannissa vuonna 1950. Alfa Romeo 155 V6 Ti, joka saavutti palkintopallisijoituksia ja voittoja niin saksalaisessa touring car -sarjassa kuin italialaisessa superturismo-sarjassakin 1990-luvulla, oli myös suosittu ostajien keskuudessa kaikkialla maailmassa.

Rikkaan historiansa aikana Alfa Romeo on esitellyt monia alansa ensimmäisiä innovatiivisia teknologioita, jotka ovat johtaneet luokkansa parhaaseen suorituskykyyn. Giulia Quadrifoglio jatkaa tätä perinnettä kaikista alumiinista valmistetulla 90 asteen 2,9 litran Bi-Turbo V6 -moottorilla, joka tuottaa luokkansa parhaat 505 hevosvoimaa ja 443 lb-ft vääntömomenttia. Sekä Giulia että Giulia Ti edustavat houkuttelevaa italialaista muotoilua, joka liitetään Alfa Romeo -merkkiin. Nykyiset Alfa Romeo -autot noudattavat samaa filosofiaa. Ne tarjoavat ainutlaatuista italialaista tyyliä ja tehokkaan tasapainon voiman ja painon välillä.

www.alfaromeo.fi