Hyundai

Koreasta maailmalle

Vuonna 1967 Koreassa perustettu Hyundai Motor Company tarjoaa laajan valikoiman autoja ja liikkuvuuspalveluita maailmanlaajuisesti yli 200 maassa. Hyundai edistää globaalisti älykkäitä liikkumisratkaisuja. Yhtiö investoi kehittyneisiin teknologioihin, kuten robotiikkaan ja Urban Air Mobilityyn (UAM) tavoitteenaan aikaansaada vallankumouksellisia liikkuvuusratkaisuja ja avoimia innovaatioita tulevaisuuden liikkuvuuspalvelujen mahdollistamiseksi.

Vuonna 2024 Hyundai on toista vuotta peräkkäin maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja.

Hyundai on sitoutunut vahvasti myös Euroopan markkinoihin ja asiakkaisiinsa. Hyundain Tšekin ja Turkin tehtaiden yhteenlaskettu vuosittainen tuotantokapasiteetti on 600 000 autoa. Vuonna 2006 Hyundai otti käyttöön Euroopan pääkonttorinsa Offenbachissa Saksassa.

Hyundai laajentaa tuotevalikoimaansa autoilla, jotka on suunniteltu edesauttamaan ihmiskuntaa kohti kestävämpää tulevaisuutta ja jotka tarjoavat innovatiivisia ratkaisuja todellisiin liikkumisen tarpeisiin. Hyundain mallisto vastaa autoalan megatrendeihin: SUV-autoja on tarjolla monipuolinen valikoima erilaisilla käyttövoimavaihtoehdoilla, ja merkki on vastannut vahvasti myös liikenteen sähköistymiseen. Suomessa teetettyjen asiakastyytyväisyystutkimusten mukaan Hyundain mallistossa laatu ja rahalle saatava vastine ovat olleet asiakkaiden haluamalla tasolla.

Joulukuussa 2023 täysin uusi Hyundai Kona voitti Vuoden Auto Suomessa 2024 -kilpailun, joka on autoalan merkittävin tunnustus Suomessa. Kona sain yhteensä 174 ääntä jättäen taaksensa muut viisi finalistia. Kaikkiaan Vuoden Auto -palkinnosta kisasi 32 uutuusautomallia. Voittajan valitsivat suomalaiset Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenet kaksivaiheisessa äänestyksessä, johon osallistui 57 yhdistyksen jäsentä. Tärkeimpänä valintakriteerinä on rahalle saatava vastine. Vuoden auto vietti samalla 10. juhlavuottaan.
Hyundain maahantuontitoiminnasta Suomessa vastaa Hyundai Motor Finland Oy. Hyundai-autojen myynti aloitettiin maaliskuussa 2001. Vuonna 2004 perustettiin Tallinnaan Hyundai Motor Baltic Ltd -toimisto ja myynti alkoi Virossa, Liettuassa ja Latviassa.

www.hyundai.fi
www.hyundai.ee
www.hyundai.lv
www.hyundai.lt