Citroën

Ranskalainen André Citroën oli vain 24-vuotias perustaessaan ensimmäisen yrityksensä, joka oli Citroënin hammaspyöräverstas. Vuonna 1919 hän muutti sen autotehtaaksi. Ensimmäinen Citroën-merkkinen auto on samalla ensimmäinen Euroopassa tuotantolinjalla valmistettu auto.

Perustamisvuodestaan 1919 lähtien Citroën on tarjonnut kekseliäitä ja innovatiivisia ratkaisuja parantaakseen moottoriteollisuutta kaikille. Traction Avantista 2CV:hen; Type H:sta Berlingoon; Méharista E-Méhariin; Picasso tila-autoista Aircross SUV:hin – Citroën on aina mukautunut yhteiskunnallisiin muutoksiin brändinä, jonka tärkeimpänä inspiraation lähteenä ovat ihmiset ja heidän elämäntapansa. Tämä identiteetti näkyy myös Citroënin uudessa tunnuslauseessa ”INSPIRED BY YOU”.

Auto-Bon Oy

Auto-Bon Oy on vuodesta 2017 alkaen kuulunut osaksi Bassadone Automotive Nordicia. Auto-Bon maahantuo Suomessa Citroën, DS Automobiles ja Peugeot -merkkisiä ajoneuvoja ja välittää niitä sekä merkkien huolto- että varaosatoimintoja laajan jälleenmyyjäverkostonsa kautta. Vuoden 2018 liikevaihto oli 91 m€ ja yhtiö työllisti Suomessa 30 henkeä.

Auto-Bon AC AS

Auto-Bon AC AS toimii Citroën-merkkisten ajoneuvojen maahantuojana Baltian maissa sekä omistaa kolme vähittäiskauppaa Virossa, jossa sillä on Honda- ja Citroën-edustus. Vuonna 2018 yhtiön liikevaihto oli 73,4 m€ ja yhtiö työllisti 121 henkeä.

www.citroen.fi