KGM

KGM on Etelä-Korean vanhin autovalmistaja. Yhtiön alku juontaa tammikuuhun 1954, jolloin Ha Dong-hwan Motor Workshop -niminen yhtiö aloitti toimintansa, maassa olevien Yhdysvaltain sotavoimien kaluston huolto- ja korjaustoimilla. Yhtiö aloitti lisenssillä valmistaa Jeep-maastoautoja vuonna 1964 Yhdysvaltojen armeijalle. Vuonna 2022 eteläkorealainen monialayhtiö KG Group osti SsangYongin liiketoiminnan ja muutti automerkiksi KGM. Vuodesta 2023 eteenpäin kaikki Suomessa myytävät KGM-autot ovat täyssähköautoja.

Korkealaatuisia SUV- ja maastoautoja

KGM:n keskittyminen pelkästään SUV- ja nelivetomallien valmistamiseen tarkoittaa sitä, että suunnittelussa ei ole tarvinnut tehdä kompromisseja, vaan autot täyttävät korkeimmatkin vaatimukset. Alusta saakka KGM on erikoistunut nelivetoisten maastoautojen valmistamiseen. Sen tuotteet tunnetaan vahvoina, luotettavina ja käytännöllisinä autoina, joiden ominaisuudet on suunniteltu vaativaan käyttöön.

Nordic Automotive Trading Oy

Vuonna 1997 perustettu Suzukin, Isuzun ja KGM:n autoja, varaosia ja tarvikkeita maahantuova Nordic Automotive Trading Oy on osa Bassadone Automotive Nordic Oy:tä.

www.kgm-auto.fi

KGM Baltia

www.kgm-auto.ee
www.kgm-auto.lv
www.kgm-auto.lt