Jeep

Jo 80 vuoden ajan Jeep® on ollut erottamattomasti yhteydessä vapauteen, seikkailuun, aitouteen ja intohimoon. Brändin ydinarvot ovat osa jokaisen Jeep-ajoneuvon DNA:ta. Historian saatossa Jeep-omistajat ovat oppineet, että Go Anywhere. Do Anything.® (Mene minne tahansa. Tee mitä tahansa.) on elämäntapa, ei vain iskulause. Jeep-merkki edustaa enemmän kuin brändiä. Todellisuudessa se on kunniamerkki.

Vuonna 1940 taistelun tuoksinnassa syntynyt neliveto-Jeep® nousi tuhansien liittoutuneiden sankariksi ympäri maailmaa. Yhtä sankarilliset siviili-Jeepit vakiinnuttivat 1940-luvulla brändin aseman kiistattomana johtajana nelivetoteknologiassa. 1960-luvulla Jeep-mallisto koostui 14 mallista, jotka sopivat niin työhön, vapaa-aikaan, virkistykseen ja ylellisesti suorituskykyiseen liikkumiseen. Ensimmäisen täysaikaisen nelivetojärjestelmän ja Jeep® Cherokeen lanseerauksen myötä brändi mullisti nelivetomarkkinat ja asetti uuden alan standardin Jeep® Grand Cherokeen lanseerauksella vuonna 1993. Vuonna 1999 uutta Grand Cherokeea markkinoitiin kyvykkäimpänä SUV:na koskaan.

Erittäin kyvykäs kierrejousitettu Wrangler esiteltiin vuonna 1997. Tätä seurasi radikaali Jeep® Wrangler Rubicon vuonna 2003 – kaikkein kyvykkäin Jeepin -ajoneuvo koskaan. Uusi neliovinen Wrangler mullisti alan ja se on säilyttänyt ikonisen asemansa siitä lähtien.

Nykyään brändi omistautuu yhdistämään klassikot ja tulevaisuuteen suuntautuvan teknologian. Vauhti alkoi ensimmäisen kolmirivisen Jeep Grand Cherokee L:n, uskomattoman voimakkaan Jeep Wrangler Rubicon 392:n ja kahden monista tulevista tulevaisuuteen suuntautuvista ladattavista hybridisähköajoneuvoista – täysin uuden Jeep Wrangler 4xe:n ja kaksirivisen Jeep Grand Cherokee 4xe:n lanseerauksella keväällä 2022. Uusi täyssähköinen Jeep Avenger tuli markkinoille räjähtävästi voittamalla Vuoden 2023 Euroopan Auto -palkinnon.

www.jeep.fi