Romutuspalkkio 2018

Suomessa toteutetaan romutuspalkkiokampanja 1.1.-31.8.2018. Kampanjan tavoitteena on uudistaa autokantaa ja lisätä vaihtoehtoisia polttoaineita hyödyntävien autojen määrää autokannassa. Romutuspalkkiokampanjan aikana uuden auton ostaja saa auton oston yhteydessä 1500–2500 euron suuruisen romutuspalkkion, jos hän samalla vie romutettavaksi omistamansa vanhan henkilöauton.

Bassadonen omassa jälleenmyyntiliikkeessä Autoverkkokaupassa on tarjolla koko romutuspalkkioon soveltuva mallivalikoima. Bassadone Automotive Nordicin edustamista merkeistä Dacia, Citroën, Hyundai, Peugeot, Renault ja Suzuki tarjoavat kattavan valikoiman romutuspalkkioon soveltuvia bensiini- ja dieselkäyttöisiä autoja sekä sähkö- ja lataushybridautoja.

Romutuspalkkion ehdot vuodelle 2018

Romutuspalkkio myönnetään kriteerit täyttäville autoille

Romutuspalkkio myönnetään 1 500 euron (valtion osuus 1 000 euroa ja autoalan osuus 500 euroa) suuruisena sellaisen uuden henkilöauton hankintaan, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 110 g/km. Uusille ladattaville hybrideille ja täyssähköautoille romutuspalkkio myönnetään 2 500 euron (valtion osuus 2 000 euroa ja autoalan osuus 500 euroa) suuruisena.

Romutettava auto tulee luovuttaa kierrätykseen viralliseen vastaanottopisteeseen

Auton omistaja saa vastaanottopisteestä virallisen romutustodistuksen. Romutuspalkkion ehtona on, että romutustodistus on päivätty aikavälille 1.1.–31.8.2018. Jos auto on romutettu muulloin, sitä ei voi hyödyntää romutuspalkkiokampanjassa. Auton ostaja luovuttaa alkuperäisen romutustodistuksen uuden auton oston yhteydessä myyjälle viimeistään uuden auton luovutustilanteessa.

Ehdot romutettavalle autolle

Romutuspalkkiokampanjassa sekä romutettavan auton että uuden tilalle hankittavan auton on oltava henkilöauto (M1- tai M1G-luokka).
Romutettavan auton on oltava ollut vuoden 2017 aikana liikennekäytössä vähintään yhden päivän ajan ja sen on oltava ollut liikennekäytössä romutushetkellä. Auton sen sijaan ei tarvitse olla tieliikennekelpoinen, eli myös katsastamattomat autot soveltuvat romutuspalkkioon, kunhan lain asettamat liikennekäytössä olon edellytykset täyttyvät.
Romutettavan auton käyttöönottopäivän on oltava 31.12.2007 tai sitä aikaisempi ajankohta.

Romutuspalkkiolla hankittava uuden auton tilaussopimus on päivätty aikavälille 1.1.–31.8.2018

Laki edellyttää, että uuden auton tilaussopimus on oltava päivätty aikavälille 1.1.–31.8.2018. Uusi auto voi olla myös varastoauto tai esittelyauto, kunhan sitä ei ole vielä ensirekisteröity. Uusi romutuspalkkiolla hankittava auto on ensirekisteröitävä 31.12.2018 mennessä. Romutuspalkkion voi hyödyntää samasta romutettavasta autosta vain kerran ja yhteen uuteen autoon voi käyttää vain yhden romutuspalkkion

Romutuspalkkio myönnetään vain yksityishenkilöille

Romutuspalkkion saaja voi olla romutettavan auton omistaja tai haltija. Romutuspalkkio voidaan myöntää vain yksityishenkilölle. Romutuspalkkion saajan on oltava uuden auton omistaja tai haltija.