Henkilöstöönsä voimakkaasti panostava Bassadone Automotive Nordic on jälleen yksi Suomen Parhaista Työpaikoista

Suomen Parhaat Työpaikat on jälleen julkistettu, ja Bassadone Automotive Nordic -yhtiöryhmä tunnustettiin Suomen 15. parhaaksi työpaikaksi keskisuurten yritysten kategoriassa. Sijoitus on peräti 8 sijaa edellisvuotta parempi. Ensimmäisenä autoalan yrityksenä Bassadonelle myönnettiin Great Place to Work (GPTW) -sertifiointi Suomessa syksyllä 2020 ja Suomen lisäksi myös Virossa ensimmäisenä autoalan yrityksenä vuonna 2021.

Bassadone Automotive Nordic -yhtiöryhmä on tunnustettu Suomen 15. Parhaaksi Työpaikaksi keskisuurten yritysten kategoriassa. Bassadonen sijoitus nousi edellisvuoden sijalta 23 peräti kahdeksan pykälän verran korkeammaksi. Ensimmäisenä autoalan yrityksenä Suomessa Bassadonelle myönnettiin Great Place to Work (GPTW) -sertifiointi jo syksyllä 2020. Yhtiöryhmä on saanut GPTW-sertifikaatit myös syksyllä 2021 Suomessa sekä Virossa, missä Bassadone saavutti sertifioinnin niin ikään ensimmäisenä autoalan yrityksenä.

Bassadone Automotive Nordic Oy:n henkilömäärä on kasvanut vuodessa yli sadalla työntekijällä ja tänä päivänä yhtiöryhmä työllistää Suomessa ja Baltiassa noin 440 autoalan ammattilaista, joista Suomessa työskentelee 300 työntekijää eri automerkkien maahantuonti- sekä vähittäiskaupan ja huollon toiminnoissa. Vallitsevista haasteista huolimatta yhtiöryhmän liikevaihto kasvoi vuonna 2021 30 % ollen nyt jo 635 miljoonaa euroa. Vuonna 2021 Bassadone Automotive Nordic myi 36 000 uutta autoa, mikä on yhtiöryhmän tähänastinen ennätys.

Bassadone Automotive Nordic Oy:n HR-johtaja Essi Ketopaikka kommentoi:

”On ollut hienoa seurata kuinka henkilömäärän kasvu on vaikuttanut pelkästään positiivisesti henkilöstötyytyväisyyteen. Matala hierarkia ja perhemäinen välittävä yrityskulttuuri on onnistuttu säilyttämään voimakkaasta kasvusta huolimatta. Olen erittäin ylpeä siitä, että suurta murrosta elävä ja konservatiivisena tunnettu autoala on lähtenyt uudistumaan panostaen nimenomaan henkilöstöön.”

Parhaiden Työpaikkojen sijoitukseen vaikuttaa työntekijäkokemusta mittaavan Trust Index -henkilöstökyselyn tulos. Bassadonen Trust Index (84 %) kertoo siitä, että henkilöstö viihtyy työssään ja arvostaa työnantajaansa. Viime syksynä teetetyn Trust Index -henkilöstökyselyn tulokset olivat poikkeuksellisen hyvät, sillä Bassadonella ne olivat kehittyneet parempaan suuntaan kyselyn kaikilla osa-alueilla. Henkilöstö muun muassa kokee, että työpaikalla kohdellaan tasa-arvoisesti ja jokainen voi olla oma itsensä (93 % vastaajista) sekä työpaikalla ihmiset välittävät toisistaan (88 %). Myös henkilöstön sitoutuminen, tyytyväisyys johtamiseen ja yhteishenkeen ovat kaikki korkealla tasolla (87 %).

Bassadonen tavoitteena on olla autoalan paras työpaikka niin Suomessa kuin Baltiassa, ja tämän tavoitteen eteen tehdään määrätietoisesti töitä. Myönnetyt tunnustukset ovat yritykselle merkityksellisiä, sillä niiden ansiosta on onnistuttu lisäämään Bassadonen ja autoalan houkuttelevuutta työnantajana.

Bassadonella henkilöstöstä välitetään aidosti ja poikkeusaikana henkilöstön hyvinvointiin on panostettu erityisesti. Yrityksellä on muun muassa oma liikunnanohjaaja, jonka ohjauksessa koko henkilöstöllä on mahdollisuus liikkua ja kohottaa kuntoaan viikoittain. Koronarajoitusten hellitettyä Bassadonella on päästy myös järjestämään isompia livetapahtumia kuten työhyvinvointipäiviä ja ensi viikolla järjestetään Bassadonen omat festivaalit, joka on ensimmäinen iso tapahtuma koronatilanteen alkamisen jälkeen. Myös Suomen Parhaat Työpaikat -sijoitusta jännitettiin yhdessä työpaikalla vapputarjoilujen kera.

Takaisin edelliselle sivulle