Bassadone Automotive Nordic on neljättä kertaa yksi Suomen Parhaista Työpaikoista

Suomen Parhaat Työpaikat julkistettiin keskiviikkona 20.3., ja Bassadone Automotive Nordic -yhtiöryhmä tunnustettiin Suomen 7.  parhaaksi työpaikaksi suurten yritysten kategoriassa. Bassadone on ansainnut arvostetun Great Place To Work -sertifikaatin neljästi Suomessa, kolmesti Virossa ja kahdesti Latviassa. Suomen Parhaat Työpaikat -listasijoitus oli Bassadonelle niin ikään neljäs perättäinen.

Perinteisenä tunnetun autoalan uudistaja, Bassadone Automotive Nordic Oy, on jo neljättä kertaa yksi Suomen Parhaista Työpaikoista. Bassadone sijoittui keskiviikkona 20.3. julkaistulla listalla sijalle 7 suurten yritysten kategoriassa. Vahvasti henkilöstöönsä panostava yritys on ansainnut GPTW-sertifikaatin Suomessa, Latviassa ja Virossa heti ensimmäisinä osallistumisvuosinaan. Bassadone on ollut autoalan GPTW-kehityksen suunnannäyttäjä oltuaan vuonna 2020 ensimmäinen sertifikaatin ansainnut autoalan yritys.

Vuosi 2023 oli Bassadonelle vahvaa kasvun aikaa. Yritysryhmän maahantuontitoiminta laajeni Suomessa ja Baltian maissa Alfa Romeon, Fiatin, Jeepin ja Opelin myötä kattamaan 16 automerkkiä. Baltiassa yritysryhmä aloitti myös Nissanin maahantuojana. Yritysryhmän vähittäisliiketoimintakin laajeni kolmen uuden toimipisteen myötä. Maaliskuusta 2024 alkaen yritysryhmän vähittäisliiketoiminta Suomessa ja Baltiassa tunnetaan nimellä Auto Bassadone. Haastavasta taloustilanteesta huolimatta yritys myi vuoden aikana 21 000 uutta autoa ja sen liikevaihto oli 720 miljoonaa euroa.

Parhaat Työpaikat -listasijoitukseen vaikuttaa Great Place To Workin toteuttaman, työntekijäkokemusta mittaavan Trust Index -henkilöstökyselyn tulos. Bassadonen Suomen toimintojen Trust Index (78 %) on osoitus siitä, että yrityksen henkilöstö viihtyy työssään ja arvostaa työnantajaansa. 83% Bassadonen työntekijöistä ajattelee, että yritys on kokonaisuudessaan todella hyvä työpaikka.

Neljäs perättäinen Parhaat Työpaikat -listasijoitus kertoo siitä, että meillä Bassadonella halutaan aidosti tehdä töitä yhdessä yhteisen päämäärän eteen. Työyhteisössämme vallitsee vahva luottamuksen kulttuuri – meillä on matala hierarkia ja läpi koko linjan todella positiivinen ihmiskäsitys. Työkavereista ajatellaan hyvää ja positiivisuus näkyy kaikessa toiminnassamme” linjaa Bassadonen vt. henkilöstöjohtaja Selja Ratia-Kuosmanen

Bassadonen tavoitteena on olla autoalan Arvostetuin Toimija sekä paras työpaikka. Henkilöstön hyvinvointi ja viihtyminen ovat keskeinen osa yrityksen strategiaa. Keskittymällä henkilöstön hyvinvointiin Bassadone pyrkii myös houkuttelemaan uusia osaajia perinteisenä pidetylle autoalalle.

Henkilöstön hyvinvointiin keskittyminen näkyy yrityksen kaikessa toiminnassa. Bassadonella on muun muassa oma liikunnanohjaaja, jonka ohjaamissa liikuntaryhmissä työntekijät voivat liikkua viikottain. Henkilöstölle järjestetään myös taukoliikuntatuokioita työpäivän ohessa. Yrityksessä järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten yhteisiä juhlia ja työhyvinvointipäiviä – Bassadone osallistuu aktiiivisesti myös yritystapahtumiin, kuten Midnight Runiin. Työntekijöiden käytössä on myös laajat hyvinvointiedut ja kattava työterveyshuolto.

Bassadone Automotive Nordic Oy, vt. henkilöstöjohtaja Selja Ratia-Kuosmanen
+358 40 662 4642 / selja.ratia-kuosmanen@bassadone.fi

Bassadone Automotive Nordic 

Bassadone Automotive Nordic on osa 120-vuotiasta perheomisteista Bassadone Automotive Groupia. Bassadone maahantuo ja jälleenmyy useita automerkkejä eri Euroopan maissa. Vuonna 1997 perustettu Bassadone Automotive Nordic maahantuo Suomen markkinoille Alfa Romeo, Citroën, Dacia, Fiat, DS, Hyundai, Isuzu, Jeep, KGM, Lotus, Opel, Peugeot, Renault ja Suzuki -merkkisiä ajoneuvoja. Baltian maihin Bassadonen maahantuomat automerkit ovat Alfa Romeo, Citroën, Fiat, Hyundai, Isuzu, Jeep, KGM, Nissan, Opel, Peugeot and Suzuki. Vuonna 2023 yhtiöryhmä oli Suomen kolmanneksi suurin automaahantuoja 720 miljoonan euron liikevaihdollaan. Bassadone työllistää 600 autoalan ammattilaista Suomessa ja Baltian maissa.

Bassadone Automotive Nordic on alansa edistyksellisin digitaalisten palvelujen tarjoaja. Maahantuontitoimintojen lisäksi yhtiöryhmään kuuluu vakuutustuotteita tarjoava Bassadone Insurance Services sekä Eurorepar-monimerkkivaraosa- ja huoltoketju. Yhtiön oma vähittäiskauppa Auto Bassadone toi markkinoille ensimmäisenä Suomessa ja ensimmäisten joukossa koko maailmassa autojen verkkokaupan.

Great Place to Work® 

Great Place to Work® -sertifioinnin myöntää ulkopuolinen, yli 60 maassa toimiva Great Place to Work® -organisaatio. Sertifikaatti voidaan myöntää, jos laajoissa mittauksissa todettava, tutkittavan yrityksen Trust Index© ylittää 65. Tämä tarkoittaa, että vähintään seitsemän kymmenestä yrityksen työntekijästä tulee kokea yritys hyvänä työpaikkana. Keskimäärin suomalaisen työelämän Trust Index© on 38.

Takaisin edelliselle sivulle